Hyundai klub Slovenija
 
off
Prijava
Uporabnik

GesloNiste še član?
Kliknite tukaj da se registrirate.

Ste pozabili vaše geslo?
Oddajte prošnjo tukaj.
Sponzorji

Prisotni uporabniki
Prisotni gostje: 2
Ni prisotnih članov.

Registrirani člani: 2,754
Najnovejši član: trajet automatic

Forum
Hyundai klub Slovenija | Ostalo | Obvestila in pravilniki
Avtor PRAVILNIK FORUMA HKS
RegY
Administrator Uporabnikov avatar

Sporočila: 1942
Lokacija: MariboR
Pridružen: 10.05.06
Oddan 21.05.2007 17:24
PRAVILNIK UPORABE FORUMA


Ta dokument je bil spisan z namenom, da se na forumu postavijo točna pravila kaj se sme in kaj ne ter se s tem kvaliteta foruma obdrži na visokem nivoju.

UVOD

Pozdravljeni na forumu Hyundai kluba Slovenija! Namen foruma je združitev voznikov Hyundaiev v Sloveniji, omogočiti izmenjavo mnenj pri vzdrževanju, kupovanju novih ali rabljenih vozil, ter opremljanju jeklenih konjičkov.
Med seboj si uporabniki delijo mnenja in predloge na podanih področjih, v katerih lahko debato začnejo s svojo temo ali odgovarjajo na teme ostalih uporabnikov.

Forum uporabljate izključno na lastno odgovornost. Lastniki in uredniki foruma NE odgovarjajo za kakršnekoli posledice dejanj in/ali pisanja uporabnikov!

Določene dele foruma lahko berejo vsi obiskovalci portala www.hyundai-klub.si, za objavo sporočil pa se morate prijaviti. Nekatere dele lahko vidijo in vanje pišejo samo polnopravni člani kluba, ki plačujejo letno članarino.
Forum je odprt za ljubitelje Hyundaiev vseh starosti in porekel.

Kdo skrbi za red?
Na forumu skrbijo za red administratorji (upravniki) in moderatorji (uredniki). Na njih se lahko obrnete tudi v primeru, da ste naleteli na težavo pri uporabi portala.
Pri lažji kršitvi izdajo opozorilo (opozorilo po elektronski pošti in/ali prepoved uporabe foruma za en dan (ban)), v primeru večjih kršitev pa se članu lahko prepove dostop (permanent ban). V primeru več zaporednih kršitev se za prvo izda opozorilo, za drugo tedenska, za tretje pa stalna prepoved uporabe.

Splošni napotki za pisanje
Ob objavi debate se prepričajte da pišete v najbolj primerno področje foruma in da za naslov določite čimbolj natančen a kratek opis teme!
Pred odgovorom še enkrat preberite vaše besedilo, naj bodo vaše objave čimbolj objektivne, pregledne in v pomoč vsem. Pišite čimbolj razumljivo in pravilno slovensko (oziroma angleško ali nemško v tujih delih foruma). Ob kakšni duhoviti opazki se potrudite, da jo bodo vsi razumeli kot šalo in naj poleg ne manjka smeško ( smiley )
Pomembno: Preden se odločite začeti debato uporabite iskanje v levem meniju, da vidite če o tej temi že mogoče teče debata - še posebno, če ste na forumu novi! če taka tema obstaja, zapišite svoj komentar/vprašanje v najdeno staro temo.

PRAVILNIK FORUMA

(kršilec je opozorjen le s členom in točko, ki jo je kršil. Na primer: 1.2)

Pred kaznovanjem bodo moderatorji v debati, kjer se nahaja sporna objava, javno opozorili kršitelja in postavili debato nazaj v pravo smer.

1. Prepiranje
1.1 - prepovedana je uporaba kletvic;
1.2 - prepovedano je žaljenje in zmerjanje drugih udeležencev (članov foruma) ali tretjih oseb, ki niso prisotni na forumu;
1.3 - prepiranje v stilu "jaz imam pa boljši avto; ne moj je boljši" ali "jaz imam pa boljšega/lepšega/daljšega kot ti" je prepovedano - podeljeno bo opozorilo za VSE udeležene;
1.4 - grožnje članom, moderatorjem in administratorjem so strogo prepovedane. če bo potrebno, bomo zbrali dokaze o nadlegovanju in grožnjah ter take osebe ovadili kriminalistom. član bo odstranjen brez opozorila.

2. Oglaševanje
2.1 - na forumu lahko v malih oglasih oglašujejo člani klubskega foruma, ostali lahko oglase samo berejo. Strogo je prepovedano vsako oglaševanje komercialne narave - le-to se obračuna po ceniku oglaševanja na portalu in izstavi račun oglaševalcu. Ponujanje lastnih storitev ali prodaja izdelkov članom preko privatnih sporočil se prav tako smatra kot nedovoljeno oglaševanje. Za vsako oglaševanje se dobi opozorilo, za večje kršitve pa se člana odstrani s foruma;
2.2 - oglaševanje komercialne narave je dovoljeno samo sponzorjem, ki imajo pogodbo s Hyundai klubom Slovenija;
2.3 - mali oglasi oz. prodaja avtomobilov in opreme je dovoljena samo v področju "Mali oglasi". Teme v ostalih delih foruma se brišejo brez obrazložitve;
2.4 - prepovedano je objavljanje povezav na druge forume ali na komercialne strani, preko katerih ponujate svoje storitve in/ali izdelke.
2. 5 - v malih oglasih se lahko oglašujejo samo oglasi, ki so povezani direktno z avtomobilsko naravo, ter uporabni za vozila hyundai. vsi ostali oglasi se brišejo brez obrazložitve.

3. Nepravilna objava
3.1 - pred pisanjem mora član poskrbeti za to, da bo njegova debata v pravem področju, naslov debate pa naj bo čimbolj točen in opisen. Moderatorji skrbijo, da so debate postavljene v pravo področje (jih premikajo, če niso), uredijo naslov debate če je to potrebno in s privatnim sporočilcem ali javno opozorijo člana na njegovo nepozornost;
3.2 - pogovarjanje o neumestnih stvareh, predvsem s temami ki nimajo veze s področjem in forumom v katerem se nahajate (off-topic/off-forum) ni zaželjeno in ne bo tolerirano. Za take debate je primerna tema z naslovom "Klepet" v področju "Kar tako".
3.3 - skrenitev s teme in pogovarjanje izven nje mejnikov in namena ni zaželjeno, razen če se član v debati vnaprej opraviči zanj in s tem komentarjem ne pričakuje odziva od drugih uporabnikov;
3.4 - pisanje z VELIKIMI čRKAMI se smatra kot prekomerno povzdigovanje glasu (kričanje). za normalno komunikacijo morate uporabiti male črke. Za velike črke v naslovu debate ali debati sami dobite opozorilo.

4. Podpisi (signatures)
4.1 - v podpise je prepovedano dajati povezave na druge forume, če tam poteka oglaševanje ali dejavnost, ki krši 2. člen tega pravilnika. Prepovedane so povezave na komercialne strani. Povezave na osebne in nekomercialne strani so dovoljene;
4.2 - odstrani se podpis, če se ugotovi, da je moteč za ostale člane;
4.3 - Slika v podpisu ne sme presegati 150 pik višine in 550 pik širine.

5. Izbris objav ali celih debat

5.1 - moderator ali lastnik foruma lahko brez pojasnila članom izbriše ali premakne objavo/debato v drugo področje. Vsako javno oporekanje moderatorju/lastnikom za izbris ali za opravljanje njihovega dela se kaznuje z vnovič podeljenim opozorilom, objava pa se izbriše. Moderatorji in administratorji niso dolžni odgovarjati članom zakaj in kako je prišlo do posega, njihova odločitev je dokončna in pritožbe na njihove akcije ni. Vsak, ki bo oporekal moderatorju, bo odstranjen s foruma za 1 teden.

6. Uporabniška imena
6.1 - prepovedano je uporabljati več uporabniških imen hkrati. če pred registracijo novega uporabniškega imena ni obveščen nekdo izmed administratorjev in se s stvarjenjem novega uporabniškega imena ne strinja, se vsa uporabniška imena zbrišejo oz. zaklenejo;
6.2 - uporabniško ime ne sme vsebovati kletvic ali ostalih imen, ki niso moralna ali mejijo na slab okus;

ZAKLJUčEK
Na koncu še opomba da forum NI demokratična tvorba in da v smislu zadnje besede vedno odloča le lastnik foruma. Za spoštovanje pravilnika so zadolženi moderatorji in administratorji. Slednji tudi delijo pravice in moderatorska mesta. V kolikor se ne strinjate z zgoraj naštetimi pravili, vas prosimo, da naš forum zapustite. Ostalim, ki se lahko držijo teh enostavnih pravil, pa želimo dobro "vožnjo" po forumu!Hyundai klub Slovenija si pridržuje pravico do sprememb pravilnika, v kolikor se nam bo to zdelo upravičeno.

(Z dovoljenjem administratorjev www.avtomobilizem.com. )
Uredil bsmuk31 na 14.06.2008 17:46
regy@email.si regy_20_2002 glejaš jo :D Pošlji privatno sporočilo


9146174 Unikatnih obiskov             Design by Boštjan S.